05-08-14

boerenklopgolf verslag WALTER en waarom was Marc er niet Ik schrijf 4 augustus in het jaar des heren 2014

 

P8030043.JPG

 

 

P8030025.JPG

 

Ik schrijf 4 augustus 2014… onthou die datum want da’s 1 dag na het eerste grote boerenklompengolftoernooi dat plaatsvond te Gaasbeek. Een aantal enthousiaste boerenklompgolfers hadden zich ingeschreven voor de grote prijs ‘Plovdiv Tsjernomorets Mandžuka’ een bekend boerenklompgolfer uit de Balkan die in zijn gouden periode de bal met zijn klomp in één slag van hole 7 recht in hole 8 ranselde. Onvergetelijk zijn de beelden die nu nog te bewonderen zijn op YouTube.

P8030023.JPG

 

 

P8030027.JPG

  Plovdiv heeft trouwens na zijn succesvolle carrière als boerenklompgolfer een klein atelier opgestart in de Kroatische wouden in de buurt van Krpltvic waar hij de beste klompgolfsticks vervaardigt. Het is met die sticks dat gisteren het toernooi te Gaasbeek van start ging. Een tiental gemotiveerde golfers sloegen hun eerste balletjes op een moeilijk te bespelen terrein. Hoog gras, heuvelachtig terrein,  landmijnen heb ik ook gezien maar een collega-golfer zei me dat het eerder om koeievlaaien ging…. Ook niet leuk om je voeten in te zetten trouwens ! Spannend was het niet, spijtig dat ik dat moet zeggen, want  één ploeg was  die techniek zo snel meester  dat er van een echte wedstrijd geen sprake was …..  ik heb het over ploeg 2 die na 2 uren spelen de begeerde beker “La Copa Plovdiv Tsjernomorets Mandžuka” in de lucht mocht steken ! De andere ploegen konden zich troosten met een ijsbeker zoals de Copa Waterhof, de Copa Dame Blanche, de Copa met freizen,…

Aangename namiddag was het wel, opnieuw een organisatie van De Jonghe Events en Cie

verslag Walter Lippens

 
 
 
een kritische noot, moet kunnen!  Marc en   Maggy
 
Geachte Cille en Patrick, van harte dank voor de uitnodiging voor deze activiteit.
Vanuit onze status vinden we echter dat er tekort wordt gedaan aan de ideologie en doelstellingen van de golfsport.
De variatie "boerengolf" werpt zich op als een karikatuur en daar hebben we het moeilijk mee. Wat hebben die landbouwers daar in godsnaam mee te maken?
Ze hebben het al zo moeilijk! Mogelijk zien jullie dit als een promotie voor "den boerestiel" maar dan hebben wij wel wat alternatieven te bieden.
Daarom nodigen we jullie graag uit op onze presentatie(zonder drankjes en hapjes):
 
 "De sociale gevolgen van populaire alternatieven voor de Golfsport in Vlaanderen"
 
in samenwerking met Paul Jambers op 3 augustus om 14u30 aan de Achtdreven in het Hallerbos  "te Halle"
Wegens omstandigheden kan Pascale Naessens niet aanwezig zijn en dat is dan ook de reden waarom er geen hapjes of drankjes ter beschikking zullen zijn.
Ja dat is het! klinkt geloofwaardig, met een kritische noot, moet kunnen!P8030099.JPG

10:57 Gepost door patrick | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.